Egyesületünk 2014-ben került bejegyzésre. Az egyesületünk tagjai több, mint 10 éves civil szervezeti tapasztalattal rendelkeznek, így a megalakulásunk kezdetétől már aktív szakmai munka folyt a szervezetben.

Eddigi tevékenységeink

• Szatmárnémetiben középiskolás fiatalok számára tartottunk osztályközösség fejlesztő tréninget. A fő fókusz az együttműködés és a kommunikáció fejlesztése volt.

• Zöld mozgalom megújításában való aktív részvétel, kapcsolatépítés, tapasztalatcsere kereteinek megteremtése a környezet-és természetvédő szervezetek között, szervezői feladatok ellátása.

• Coaching tevékenység. Tagjaink tréneri tapasztalataikból, valamint szervezetek, magánemberek segítéséből adódó tapasztalataikból adódóan projektektől függetlenül is tartanak coaching alkalmakat. Fontos számunkra az egyéni segítségnyújtás, aminek egyik eszköze az életviteli, életvezetési tanácsadás.

• Előadás tartása közösségfejlesztés témakörben. Hiszünk abban, hogy a nehéz körülmények közt élő családok problémáinak megoldásában is jelentős szerepe van a segítő közösségeknek, így fontos célunk, hogy a közösségfejlesztés eszközével egymás segítő közösségek létrejöttét vagy megerősödését segítsük. Ezért tartottunk közösségfejlesztés témakörében előadásokat is, valamint az előadásokon kívül ilyen irányú gyakorlati tevékenységeket folytattunk.

• Civil szervezetfejlesztési folyamat, stratégiai tervezés. Képzés tartása, facilitálás.

• Szabolcsi Szociális Szövetkezet projektjében láttunk el projektvezetői munkát, valamint önkéntesként több tagunk is részt vett a projekt megvalósításában. A programban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények közt élő családoknál szociális segítő tevékenységet folytassunk, pl. a lakókörnyezetük megszépítése a családdal együtt, háztartási gazdálkodási, életvezetési tanácsadás, adománygyűjtés, segítő beszélgetések folytatása.