Carpathian WoodCraft Center

angol címmel valósult meg cseh, szlovák és román partnereinkkel közös Erasmus+ projektünk, melynek központi weboldala itt elérhető. A címnek nehézkes direkt fordítását adni (Kárpáti Erdei Bölcsesség Központ), így inkább a tartalmi része világítja meg a cím mögötti tartalmat. Az együttműködő szervezetek valamennyien fogalalkoznak felnőttképzéssel, környezetei neveléssel, s ez képezi a közös munka alapját. A cél az volt, hogy meglévő és a projekt során gyűjtött tapasztalatainkat beépítsük saját programjainkba, ezáltal bővítve, színesítve, fejlesztve azokat.

Ezeket a jó gyakorlatokat egy közös gyűjteménybe szerkesztettük, mely szabadon letölthető innen >>>

A jó gyakorlatok részét képezi egy akár tábortüzek mellett énekelhető dalokból álló nemzetközi dalgyűjtemény is, szintén letölthető.

A projekt keretében valamennyi partner szervezett a többieknek tanulós-tanítós eseményeket, ahol a házigazdák által kiválasztott, a projektbe illő, hagyományápoláshoz, fenntarthatósághoz kapcsolódó tevékenységekkel foglalkoztunk:

Műhelymunka Csehországban >>>

Műhelymunka Romániában >>>

Műhelymunka Szlovákiában >>>

Műhelymunka Magyarországon >>>

A tanulmányutakon tapasztaltakból választhattunk, hogy mik a számunkra leginkább tetsző tevékenységek, amelyeket saját országainkban is kipróbálhattunk önállóan és a saját jó gyakorlatainkkal kombinálva is. Az ezekről szóló beszámolókat itt olvashatjátok:

A projekt során megalakult az ATON hálózat (Adult Training Opportunities Network), melynek alapító irata itt található:

ATON okirat

A Hálózat tagjai a jövőre vonatkozóan éves programkínálatot készítettek, melyre várják az érdeklődőket.

A miénk itt olvasható : 2023-as programjaink

Szlovákiai partnerünké pedig itt: Kosariska programajánlat 2023-ra

További hasonló projektek az Európai Felnőttképzés Elektronikus platformján: EPALE

Az Európai Unió finanszírozásával. Az itt szereplő vélemények és állítások a szerző(k) álláspontját tükrözik, és nem feltétlenül egyeznek meg az Európai Unió vagy az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) hivatalos álláspontjával. Sem az Európai Unió, sem az EACEA nem vonható felelősségre miattuk.